Πέμπτη, Ιανουαρίου 8

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


Με μαζική, ενωτική συγκέντρωση και διαδήλωση στη Νέα Ιωνία στις 16/12 και στο Χαλάνδρι στις 12/12 μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και πολιτικές οργανώσεις έκφρασαν την οργή τους για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και όλες τις επιθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

«Πάνω από 150 άτομα ξεκινήσαμε διαδήλωση από την πλατεία Σημηριώτη προς το αστυνομικό τμήμα και το παλιό δημαρχείο. Ηταν μια δυναμική διαδήλωση με συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων», μας είπε ο Στέλιος Μηχαηλίδης από το ΣΕΚ, «Την πρωτοβουλία για την πορεία είχε πάρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ν.Ιωνίας οργανώνοντας την προηγούμενη ημέρα σύσκεψη με άλλα συνδικάτα και φορείς. Αμέσως μετά τη διαδήλωση έγινε νέα σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε να οργανωθεί μαθητική συναυλία την Κυριακή 21/12.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Εκτός Σχεδίου και Αριστερή Οχθη, του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας Ν.Ιωνίας, της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ από το Αγία Ολγα, του ΣΕΚ. Ολοι όσοι συμμετέχουμε στον τοπικό συντονισμό συμφωνούμε ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε την κοινή δράση το επόμενο διάστημα, με διεύρυνση της συμμετοχής στα σχολεία και τα σωματεία της περιοχής».