Τρίτη, Μαΐου 6

Με κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου απάντησαν οι εργαζόμενες στην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ (δασκάλες και εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς) στο συνεχή εμπαιγμό του Δημάρχου Γεωργόπουλου και της Δημοτικής αρχής της δεξιάς.

Ο εν λόγω Δήμαρχος εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τις εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ προωθεί το μοντέλο της "ιδιωτικοποίησης από την πίσω πόρτα" μέσω της ένταξης των Παιδικών Σταθμών σε "Κοινοφελή Επιχείρηση".

Με την στάση του Δήμου Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι κλειστοί από τα Χριστούγεννα με αποτέλσμα εκατοντάδες οικογένειες να αναγκάζονται να στένουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς και να πληρώνουν υπέρογκα δίδακτρα. Αυτό είναι το "δώρο" του Γεωργόπουλου στην τοπική κοινωνία: κλείνει τους δημοτικούς σταθμούς και χαρίζει πελατεία στους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος απαιτώντας την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την ένταξή τους στο Δήμο. Ήδη - με πρωτοβουλία της εργατικής αλληλεγγύης - ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής έβγαλε ψήφισμα συμπαράστασης, ενώ την ώρα που η εφημερίδα πάει στο Τυπογραφείο ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Δήμο Ηρακλείου σε έκτακτη συνέλευση αποφάσισε κάνει στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Μάη και νέα γενική συνέλευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αποτέλεσμα αυτής της κινητοπόίησης ήταν και η παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που διεχώρισε την στάση του - προς τιμή του - από την υπόλοιπη δημοτική αρχή.