Τρίτη, Φεβρουαρίου 19

νέες κινητοποιήσεις στη ΔΕΚΚΟΙΠΙΑ

Μπροστά σε νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δεξιός Δήμαρχος Γεωργόπουλος αθέτησε την συμφωνία του Δεκέμβρη του 2007 για καταβολή των δεδουλευμένων και υπαγωγή των εργαζόμενων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Αυτή η συμφωνία ήρθε ύστερα από πολύνημες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όμως ο Δήμαρχος για άλλη μία φορά τους κοροϊδεύει εμπαίζοντας τους ίδιους τους εργαζόμενους, τα παιδιά των σταθμών και τους γονείς. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έχουν πληρωθεί για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, τον μισό Δεκέμβρη και όλο τον Γενάρη, ενώ το εργασιακό τους μέλλον είναι αμφίβολο. Στα σχέδια του Δημάρχου είναι να κάνει τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς "Κοινωφελείς Επιχειρήσεις" δηλαδή να διατηρήσει τα υψηλά δίδακτρα (περίπου 500 € ανά παιδί) ενώ το προσωπικό να δουλεύει με συμβάσεις έργου ή από τα προγράμματα Stage.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μαζί με το Σύλλογο Γονέων δώσανε την Πέμπτη 14 Φλεβάρη Συνέντευξη Τύπου. Η πρόεδρος του ΣΑυλλόγου Αθηνά Λυκουρέση αφού ανέλυσε την κατάσταση προειδοποίησε ότι αν μέχρι την Παρασκευή 22 Φλεβάρη δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα ξεκινήσουν μαζικά επίσχεση εργασίας, ενώ ο εκπρόσωπος της Προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Ράγκος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Συλλόγου στους αγώνες των εργαζομένων κατηγορώντας τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή σαν τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την μη ομαλή λειτουργία των Σταθμών.
Την Τρίτη 19 Φλεβάρη θα υπάρχει κρίσμο Δημοτικό ΣΔυμβούλιο με την μαζική παρουσία και των εργαζόμενων και των γονέων. Για άμεση πληροφόρηση στο www.sekvpa.blogspot.com

Δήμητρα Λιναρδάκη
τπ ΣΕΚ Ηρακλείου Αττικής