Δευτέρα, Οκτωβρίου 29

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24-25-26 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι από τον Μάιο και εργασιακά μετέωροι.

Αυτή η απεργία είναι συνέχεια πολύμηνων κινητοποιήσεων που κορυφώθηκαν την Τρίτη 9 Οκτώβρη με την μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, γονιών, τοπικών σωματείων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, όπου για άλλη μία φορά ο δεξιός Δήμαρχος Γεωργόπουλος αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Η οργή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη ώστε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταματήσει όταν οι εργαζόμενοι κλείδωσαν μέσα στην αίθουσα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις φάνηκε ξεκάθαρα ότι έχουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους γονείς των παιδιών στο βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την μονιμοποίηση στον Δήμο όλων των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις σαν την μόνη αποδεκτή και κοινωνικά δίκαιη λύση, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο τοπικός πυρήνας του ΣΕΚ στο Ηράκλειο είναι από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων στο πλευρό των εργαζόμενων στη ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ και κυκλοφόρησε προκήρυξη συμπαράστασης που την μοίρασε μαζικά στους εργατικούς χώρους του Δήμου.