Παρασκευή, Νοεμβρίου 28



Η κρίση συνεχίζεται και μαζί της συνεχίζεται και η συζήτηση: για τα αίτια της κρίσης, για τις θεραπείες, αλλά και για τις αντιστάσεις. Την Κυριακή στις 14 Δεκέμβρη το περιοδικό «Σοσιαλισμός Από τα Κάτω» αφιερώνει σε αυτά τα ερωτήματα ένα μονήμερο συζητήσεων με τίτλο «Ο Μαρξ και η κρίση στον καπιταλισμό».

Οι εκδηλώσεις με θέμα «Ο Καπιταλισμός δεν δουλεύει, ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος» που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις γειτονίες είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία: ο κόσμος που τις παρακολούθησε ήταν πολύς, τα ερωτήματα και οι τοποθετήσεις ακόμα περισσότερες. Και ο λόγος είναι απλός. Από τη μια είναι η ίδια η κρίση και οι αγωνίες που γεννάει -για τις δουλειές, τους λογαριασμούς, τα χρέη. Από την άλλη είναι τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που αντί να διευκολύνουν μπερδεύουν -ένας καταιγισμός από στοιχεία και απόψεις που κάνουν τον αναγνώστη να αισθάνεται «μικρός», αδύναμος ακόμα και να καταλάβει, πολύ περισσότερο να αντιδράσει, να αντισταθεί, να διεκδικήσει. Ενας καταιγισμός που κουβαλάει ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα: «άστο στους ειδικούς, σε αυτούς που ξέρουν».

Η ιστορία, όμως, έχει δείξει, ξανά και ξανά, τι μας περιμένει αν αφήσουμε τις λύσεις στα χέρια τους. Γιατί πίσω από τις «γνώσεις» των καθηγητάδων αλλά Αλογοσκούφης κρύβεται μόνο η προσπάθεια να βρούνε ένα σωσίβιο για το σύστημά τους -και τα κέρδη τους και τα προνόμιά τους -πνίγοντας όλους εμάς μέσα στην ακρίβεια, την ανεργία, τα χρέη, τις κατασχέσεις.

Το μονήμερο θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 14 Δεκέμβρη, στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ (Πατησίων 76, απέναντι από τον ΟΤΕ) από τις 11.00 το πρωϊ μέχρι τις 7:00 το απόγευμα και θα έχει τέσσερα θέματα:

Πώς εξηγούμε την κρίση

Κρατικός παρεμβατισμός ή σοσιαλιστικός προγραμματισμός, Μαρξ και Κέυνς.

Η κρίση τη δεκαετία του 1930

Τα συνδικάτα, η κρίση και η αριστερά.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ


Παρασκευή, Νοεμβρίου 14

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ!


Ο Καπιταλισμός δεν δουλεύει - Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/11 7μμ

Αίθουσα ΔΟΝΝΙΑ
Χρ. Σμύρνης 16, απέναντι από ΙΚΑ, σταθμός ΗΣΑΠ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Ομιλητές:

Κώστας Σαρρής-δημοσιογράφος Ημερησία(Financial Crimes),
Τάσος Αναστασιάδης - ΟΚΔΕ Σπάρτακος,
Κώστας Πίττας - Μαρξιστικό βιβλιοπωλείο


ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11, 6.30 μμ, Στέκι - Αβέρωφ 7α

Ομιλητές :

Γιώργος Μελισσαρόπουλος-ΑΡΑΣ,

Σωτήρης Κοντογιάννης - ΣΕΚ

Τρίτη, Νοεμβρίου 4

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALTEC TELECOMS

Σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της εταιρίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Altec Telecoms προκειμένου να εξασφαλίσουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της εταιρίας. Οι 150 εργαζόμενοι σπρώχνονται στην ανεργία αφού η εταιρία την Παρασκευή 17 Οκτώβρη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. H Altec Telecoms είναι θυγατρική του Ομίλου Altec στον οποίο ανήκουν ΄ εκτός των άλλων ΄ δυο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες με ετήσιο τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ (Altec, microland, κ.ά.).

«Χωρίς το σωματείο, σήμερα θα ήμασταν όλοι απολυμένοι χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης ούτε αυτών των ίδιων των αποζημιώσεών μας. Σήμερα έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα δυνατό συλλογικό όργανο που στηρίζεται στις γενικές συνελεύσεις και διεκδικεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας είτε με την συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, είτε με την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού στις λοιπές εταιρίες του ομίλου, την πλήρη και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και κάθε νόμιμου δικαιώματος που απορρέει απ΄ το εργατικό δίκαιο», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Μάρκος Βογιατζόγλου.

Mέτωπο

«Το σημαντικό είναι πως οι γενικές συνελεύσεις έχουν μαζικό, καθολικό χαρακτήρα και οι αποφάσεις παίρνονται ομόφωνα. Έτσι έχουμε δημιουργήσει ένα σημαντικό μέτωπο όλων των εργαζόμενων απέναντι στην διοίκηση. Το επόμενο βήμα μας είναι η επικοινωνία με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο όμιλο, αλλά και με όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Ήδη έχουμε την δηλωμένη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ. Σε αντίθεση με τις προσπάθειες της διοίκησης που προσπαθεί να μας διασπάσει με κάθε τρόπο, εμείς πρέπει να στηρίξουμε την συλλογική διαπραγμάτευση. Με αυτή την οπτική ζητάμε και την συμπαράσταση των υπόλοιπων εργαζόμενων στον όμιλο της Altec. Μπορεί σήμερα να θεωρούν τις δουλειές τους διασφαλισμένες, αλλά έτσι νομίζαμε και εμείς. Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων είναι το όπλο τους απέναντι στις διοικήσεις που τους βλέπουν σαν αναλώσιμα υλικά, σαν αριθμούς».

«Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Altec Telecoms πρέπει να βρει την συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων στις τηλεπικοινωνίες. Οι εργαζόμενοι στην Intracom πρέπει να βγάλουν ψήφισμα συμπαράστασης, δίνοντας το στίγμα της ενότητας μεταξύ των εργαζόμενων του χώρου», τόνισε κατά την διάρκεια επίσκεψης στον χώρο της κατάληψης το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Intracom Γιάννης Θεοχάρης, που τόνισε μεταξύ άλλων πως η συμμετοχή όλων των σωματείων του χώρου στις κινητοποιήσεις που θα επακολουθήσουν είναι αναγκαία.

Εντός της εβδομάδας, πάντως αναμένονται εξελίξεις με συνάντηση μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας στο Υπ. Απασχόλησης. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση κάτω από το υπουργείο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητά τους για την συνέχιση του αγώνα τους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ALTEC TELECOMS!
Το τελευταίο διάστημα το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση.
Το κλείσμο της La-Net, οι απολύσεις στη Vodafone το καλοκαίρι, το κλείσιμο του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη, η πτώχευση της Teledome, η ολοένα και περισσότερο διευρυμένη επιλογή των μαζικών περικοπών προσωπικού από την πλευρά της εργοδοσίας στο σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κήρυξη πτώχευσης της Altec Telecoms δεν είναι μια κανονιά στον αέρα. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι τη ζημιά από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, απελευθέρωση που οδήγησε και στη σημερινή κρίση του τομέα, δεν θα την υποστεί κανένας άλλος παρά οι εργαζόμενοι στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου.
Παράλληλα, κυβέρνηση και εργοδοσία, την ώρα που εκλιπαρούν τις τράπεζες να πάρουν το πακέτο των 28 δις, απαιτούν από το σύνολο των εργαζόμενων να μην αντιδράσει σε περικοπές μισθών, απολύσεις, διευρύνσεις ωραρίου. Γινόμαστε μάρτυρες απολύσεων σε όλη την Ελλάδα από τα εργοστάσια του Λαναρά μέχρι το εργοστάστιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση.
Η απάντηση στην επίθεση αυτή οφείλει να είναι μαζική, αποφασιστική, αγωνιστική. Οι παραδειγματικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ALTEC Telecoms δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας ως εργαζόμενοι. Απέναντι στα ψευτοδιλήμματα που μπορεί να βάζει η εργοδοσία, απέναντι σε ατομικούς δρόμους αναζήτησης πρόσκαιρων λύσεων, οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με ενωτικούς, ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να δικαιωθούμε. Άλλωστε, η νίκη των εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του γειτονικού δήμου Ηρακλείου, που μετά από 12 μήνες κινητοποιήσεων κατάφεραν να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας τους αυτό αποδεικνύει.
Η Ενωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της ALTEC Telecoms για να μην κλείσει η εταιρία, για να μην χαθεί καμμία θέση εργασίας.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να έρθει σε επαφή με το σύνολο των κινητοποιούμενων εργαζόμενων, τόσο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όσο και ευρύτερα, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος για την εργοδοσία.
Έτσι ώστε στο τέλος να κερδίσουμε!
ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΕΝωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά Ν.Ιωνίας,Ν.Ηρακλείου

ΠΑΡΤΥ!


Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ!
ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10 μμ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΒΕΡΩΦ 7Α - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
(ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)

ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ - ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΤΑ