Πέμπτη, Ιουνίου 12

ΣYNEΛEYΣH THΣ EN.ANTI.A - 28 Ιούνη - "Μηχανική Καλλιέργεια" Θηβών 245 - Νίκαια


Δυναμώνουμε την Aντικαπιταλιστική Aριστερά

Το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2007 μέχρι σήμερα, φάνηκε ακόμα πιο καθαρά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία κυβέρνηση ληστών που έχει σαν μοναδικό στόχο να φορτώσει στις πλάτες της εργατικής τάξης την κρίση του καπιταλισμού.

Oλο και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί ότι ο καπιταλισμός στην κρίση του δεν γεννά μόνο φτώχεια και ανεργία, γεννά επίσης πόλεμο, ρατσισμό, οικολογική καταστροφή.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι η δύναμη που όλο το προηγούμενο διάστημα πήρε ενωτικές πρωτοβουλίες για να μην μείνει καμία πρόκληση αναπάντητη. Από τις μάχες ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα του Καραμανλή και της Πετραλιά και τις μάχες ενάντια στην εφαρομογή του νόμου πλαίσιο στα πανεπιστήμια, μέχρι τις μάχες ενάντια στα παζάρια της ελληνικής κυβέρνησης με το ΝΑΤΟ, τις μάχες ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις.

Οργανώνοντας στις 22 Μάρτη το Πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δώσαμε την κόντρα με τις φιλοπόλεμες επιλογές του ελληνικού καπιταλισμού με σύνθημα «καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις». «Να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός» από το Αφγανιστάν, τον Λίβανο, το Κόσοβο. Όχι αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Κοσόβου. Να σταματήσουν τα παζάρια και οι εκβιασμοί για το όνομα των γειτόνων μας, ενάντια στις πιέσεις της Ε.Ε, στον Ευρωστρατό, στην Ευρωσυνθήκη. Κάνοντας ταυτόχρονα τη σύνδεση ότι χρειάζεται να μπει τέρμα στο κυνήγι των εξοπλισμών, λεφτά για προσλήψεις και αυξήσεις και όχι για μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους και φρεγάτες.

Η μάχη κατά του ρατσισμού και των επιθέσεων σε βάρος των πακιστανών μεταναστών ήταν κεντρικό μέτωπο όλο το προηγούμενο διάστημα. Η είσοδος του ΛΑΟΣ στη βουλή και ο ρατσισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, έδωσαν το πράσινο φως σε διάφορα φασιστοειδή να βγούν και να σκορπουν το φόβο και την τρομοκρατία. Η απάντηση δόθηκε με μαζικές κινητοποιήσεις στο Ρέντη και στο Αιγάλεω, που ξεσήκωσαν οργανώσεις της αριστεράς και τοπικούς φορείς και έστειλαν το μήνυμα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου την ώρα που ο Πολύδωρας μιλούσε για “ασύμμετρες απειλές” και για εξωτερικούς δάκτυλους, οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς απάντησαν με ένα συλλαλητήριο που κατήγγειλε τους βασικούς ενόχους αυτής της περιβαλλοντικής καταστροφής, λέγοντας ότι η «μοναδική ασύμμετρη απειλή είναι η κυβέρνηση του Καραμανλή».

Και την ώρα που η κυβέρνηση έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον και ο Σουφλιάς έκλεινε το μάτι στους Βωβούς και στους Βαρδινογιάννηδες να καταπατούν και να κερδοσκοπούν πάνω στους ελεύθερους χώρους, από τον Ελαιώνα μέχρι του Ζωγράφου, μία σειρά τοπικές κινήσεις άρχισαν να συσπειρώνουν φορείς, συνδικάτα και ανένταχτους κατοίκους σε κάθε γειτονιά.

Η συνέλευση της ΕΝΑΝΤΙΑ στις 28 του Ιούνη μπορεί να γίνει κέντρο συσπείρωσης όλου του κόσμου που πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για να δυναμώσουν αυτά τα μέτωπα. Μέσα σε αυτή την περίοδο που η κρίση μεγαλώνει και η εργατική αντίσταση φουντώνει είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε την Αντικαπιταλιστική Αριστερά, και στο δρόμο και στις εκλογές. Nα είμαστε όλοι εκεί!

Ο χώρος της "Μηχανικής Καλλιέργειας" βρίσκεται στην οδό Θηβών 245-Νίκαια (Πέτρου Ράλλη και Θηβών, έναντι Village Park Ρέντη). Από Αθήνα το τρόλευ 21 από Ομόνοια και το λεωφορείο Β18 ως τη στάση (Γ΄Νεκροταφείο). Από Πειραιά (από οδό Εθν. Αντιστάσεως) τα λεωφορεία 802, 803, 804, 703, 845, 831, 828 ως τη στάση (ΟΑΕΔ Υπουργείο).

Τετάρτη, Ιουνίου 11

NAΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ 1967-2008: ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ


Χάσαμε μια αγαπημένη συντρόφισα. Η Νάστια πέθανε ξαφνικά την Τρίτη 10 Ιούνη το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ένα ανεύρυσμα την είχε χτυπήσει πριν λίγες μέρες.

Η Νάστια ήταν ένα ξεχωριστό παράδειγμα συντρόφισας, που έκανε όλους μας περήφανους για το ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στο ΣΕΚ.

Οργανωμένη εδώ και χρόνια στην πάλη για την επανάσταση και το Σοσιαλισμό, βοήθησε τις περιφέρειες αρχικά του Πειραιά και στην συνέχεια των Βορείων Προαστείων να οικοδομηθούν.

Τη θυμόμαστε πάντα στα τριήμερα του Μαρξισμού να βοηθάει με τις ομιλίες στην κατανόηση της οικονομικής θεωρίας του Μαρξ.

Ηταν πολλές φορές υποψήφια στα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Συμμαχίας, της Συμμαχίας για την Υπερνομαρχία, της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. και της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ στις εκλογές του σωματείου της στους λογιστές.

Πρωτοπόρα στο νέο κίνημα, βρέθηκε στην Πράγα, στη Γένοβα, στις 15 Φλεβάρη με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο από το ξεκίνημά της. Δούλεψε για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ της Αθήνας την Ανοιξη του 2006 συμμετέχοντας στην Οικονομική Επιτροπή του Συντονιστικού.

Πέμπτη, Ιουνίου 5

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 40ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 68 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 09 ΙΟΥΝΗ, 8.00 μμ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΕΜΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ
- ΠΑΝΟΣ ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, 8.00 μμ
ΣΤΕΚΙ - ΑΒΕΡΩΦ 7Α

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
- ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ
- ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001