Πέμπτη, Απριλίου 10

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΗ στις 12 το μεσημέρι στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Πάνω από 200 κάτοικοι πήραν μέρος στη λαϊκή συνέλευση που καλούσε η Επιτροπή Αγώνα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο στο Κάτω Χαλάνδρι. Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να μην αφήσει να γίνουν πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής για εγκατάσταση του Υπουργείου Οικονομικών στο Χαλάνδρι και καλεί μαζί με τις επιτροπές αγώνα Αγίας Παρασκευής και Χολαργού σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία το Σάββατο 19 Απρίλη στις 12 το μεσ. μπροστά από το Νομισματοκοπείο.
Η απόφαση της μεταφοράς του Υπουργείου Οικονομικών στο χώρο του Νομισματοκοπείου έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και στους τρεις Δήμους των Βορειοανατολικών Προαστίων. Αυτή η οργή του κόσμου ήταν φανερή και στην Συνέλευση. Οι κάτοικοι έχουν δίκιο γιατί αυτή η απόφαση είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και οικονομικό και περιβαντολογικό.
Αντί να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοικών αυτός ο χώρος των 30 στρεμάτων με πράσινο και χώρους άθλησης η κυβέρνηση, με την συναίνεση της δημοτικής αρχής, παραδίδει έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους σε Ιδιωτική Εταιρία με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ ( Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα). Ο ιδιώτης θα εισπράτει τα ενοίκια για 26 χρόνια και θα εκμεταλεύετε και τις άλλες χρήσεις στον ίδιο χώρο, εμπορικό κέντρο, θέσεις στάθμευσης, αθλητικούς χώρους κλπ. Σ' αυτα τα 30 στρέμματα του ελεύθερου χώρου πρόκειται να κατασκευασθούν κτίρια 55.000 τ.μ και μάλιστα σε υπέρβαση του συντελεστή δόμησης που έχει η περιοχή (2 αντί για 0,9).
Στη συνέλευση όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Χαλάνδρι ήταν παρούσες και τοποθετηθήκανε στο πλευρό των κατοίκων, παρών δώσανε και οι Επιτροπές Αγώνα Αγίας Παρασκευής και Χολαργού.
Ο τοπικός πυρήνας του ΣΕΚ Χαλανδρίου (που συμμετέχει και στην Δημοτική παράταξη "Αντίσταση με τους Πολίτες Χαλανδρίου" που πρωτοστατεί στην Επιτροπή Αγώνα) κυκλοφόρησε προκήρηξη την ημέρα της συνέλευσης που καταλήγει: "Δεν θέλουμε ούτε άλλο τσιμέντο, ούτε άλλα εμπορικά κέντρα, ούτε άλλο κυκλοφοριακό χάος. Δεν θέλουμε κέρδη για το κεφάλαιο σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας. Θέλουμε να σώσουμε τους ελεύθερους χώρους από όλους αυτούς που με την πολιτική τους ευθύνονται για την καταστροφή των δασών και του περιβάλλοντος. Για να νικήσουμε θα πρέπει να συνεχίσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις και να συντονιστούμε με τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και Χολαργού. Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχεδία τους. ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ"

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΗ στις 12 το μεσημέρι στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ

Παρασκευή, Απριλίου 4