Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28

Κυριακή, Φεβρουαρίου 24

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ


Μπορεί να περάσαμε ένα από τα πιο καυτά καλοκαίρια των τελευταίων δεκαετιών. Μπορεί η Πεντέλη, η Πάρνηθα και τμήματα του Υμηττού να κατακάηκαν, με απρόβλεπτες συνέπειες για την επιβίωση των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Μπορεί το όζον, τα μικροσωματίδια και οι άλλοι ρύποι να ξεπερνούν κατά πολύ τα ανώτατα όρια επιφυλακής, όλο και πιο συχνά, στον Αττικό ουρανό. Μπορεί η Μεσογείων και οι κάθετοι δρόμοι του Χαλανδρίου σε ώρες αιχμής να είναι αδιάβατοι. Αλλά η κερδοσκοπία στην αδόμητη γη του Χαλανδρίου, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.



Από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και από το Δήμο Χαλανδρίου ανακοινώθηκε η απόφαση να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στους ελεύθερους χώρους του Νομισματοκοπείου, συνολικής έκτασης 27 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε τον Αύγουστο και χωρίς καν να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στο χώρο προβλέπεται να κατασκευαστούν 55.000 (!) τετραγωνικά μέτρα υπέργειων χώρων (3.000 τ.μ λιγότερα από το εμπορικό κέντρο Mall) με υπέρβαση του νόμιμου συντελεστή δόμησης που ισχύει στην ευρύτερη περιοχή (2 αντί του 0,9 που ισχύει) και εκτός από την εγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται, η εμπορική εκμετάλλευση κάποιων χώρων των νέων κτηρίων καθώς και των χώρων στάθμευσης.



Το επιπλέον σκάνδαλο είναι ότι το έργο (ξεπερνά σε κόστος τα 200.000.000 ευρώ) θα γίνει με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) γεγονός που σημαίνει ότι θα προσαρμοσθεί πλήρως στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές των κατασκευαστικών εταιριών που θα το εκμεταλλεύονται για 26 χρόνια (!).



Οι κάτοικοι στο Χαλάνδρι έχουν ξεσηκωθεί. Έχει ήδη δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα που καλεί σε συγκέντρωση την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτώβρη καθώς η απόδοση όλου αυτού του χώρου ως πάρκου, αποτελούσε πάγιο αίτημα κατοίκων και δήμου για ολόκληρες δεκαετίες.



Η δημοτική κίνηση «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» (που συμμετέχει και ο τοπικός πυρήνας του ΣΕΚ) πιστεύει ότι η πόλη δεν αντέχει άλλη κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση. Οι αδόμητοι χώροι πρέπει να προστατευθούν και όχι να παραδοθούν στα διάφορα κατασκευαστικά συμφέροντα. Αυτό δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά στοιχειώδη επιλογή επιβίωσης. Καλεί τους μαζικούς φορείς τον λαό και τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης, σε μαζικούς και ενωτικούς αγώνες για να αποτραπεί η οικοδόμηση και των τελευταίων αδόμητων εκτάσεων του Χαλανδρίου και δεσμεύεται να στηρίξει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο κάθε πρωτοβουλία και κινητοποίηση των κατοίκων που κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 19

νέες κινητοποιήσεις στη ΔΕΚΚΟΙΠΙΑ

Μπροστά σε νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δεξιός Δήμαρχος Γεωργόπουλος αθέτησε την συμφωνία του Δεκέμβρη του 2007 για καταβολή των δεδουλευμένων και υπαγωγή των εργαζόμενων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Αυτή η συμφωνία ήρθε ύστερα από πολύνημες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όμως ο Δήμαρχος για άλλη μία φορά τους κοροϊδεύει εμπαίζοντας τους ίδιους τους εργαζόμενους, τα παιδιά των σταθμών και τους γονείς. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έχουν πληρωθεί για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, τον μισό Δεκέμβρη και όλο τον Γενάρη, ενώ το εργασιακό τους μέλλον είναι αμφίβολο. Στα σχέδια του Δημάρχου είναι να κάνει τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς "Κοινωφελείς Επιχειρήσεις" δηλαδή να διατηρήσει τα υψηλά δίδακτρα (περίπου 500 € ανά παιδί) ενώ το προσωπικό να δουλεύει με συμβάσεις έργου ή από τα προγράμματα Stage.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μαζί με το Σύλλογο Γονέων δώσανε την Πέμπτη 14 Φλεβάρη Συνέντευξη Τύπου. Η πρόεδρος του ΣΑυλλόγου Αθηνά Λυκουρέση αφού ανέλυσε την κατάσταση προειδοποίησε ότι αν μέχρι την Παρασκευή 22 Φλεβάρη δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα ξεκινήσουν μαζικά επίσχεση εργασίας, ενώ ο εκπρόσωπος της Προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Ράγκος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Συλλόγου στους αγώνες των εργαζομένων κατηγορώντας τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή σαν τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την μη ομαλή λειτουργία των Σταθμών.
Την Τρίτη 19 Φλεβάρη θα υπάρχει κρίσμο Δημοτικό ΣΔυμβούλιο με την μαζική παρουσία και των εργαζόμενων και των γονέων. Για άμεση πληροφόρηση στο www.sekvpa.blogspot.com

Δήμητρα Λιναρδάκη
τπ ΣΕΚ Ηρακλείου Αττικής

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 6

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 4


90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ, 8.00 μμ
ΣΤΕΚΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΒΕΡΩΦ 7Α

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
1. ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΤΑΣ
2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ
3. ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ
4. ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΤΣΙΑΣ - ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣ - ΟΣΕ