Πέμπτη, Αυγούστου 30


Πέμπτη, Αυγούστου 23

ψηφιζω στηριζω ΕΝΑΝΤΙΑ

Τρίτη, Αυγούστου 21

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 8.00 μμ

ΚΑΦΕ ΓΑΡΔΕΝΙΑ - ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΣΤΕΚΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τετάρτη, Αυγούστου 1

ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α


  • Δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α., η Πρωτοβουλία για την Ενότητα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Είναι καρπός της προσπάθειας αγωνιστών και αγωνιστριών της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Υπόσχεται μια ορμητική είσοδο στο πολιτικό προσκήνιο μετά την εκπληκτική ανταπόκριση σε κάλεσμα για άνοιγμα διαλόγου με πρόταση για ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές.

    Σε σαράντα αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν περίπου 3000 αγωνιστές και αγωνίστριες. Οι δύο μαζικές κεντρικές συνελεύσεις στην Αθήνα στις 9 Ιούνη και στις 14 Ιούλη στο Θέατρο ΑΛΙΚΗ, έφεραν πάνω από χίλιους αγωνιστές και αγωνίστριες στην κάθε μία να συνδιαμορφώνουν μια πρωτοβουλία που επιδιώκει την ενότητα της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς. Ενότητα στην παρουσία της στις επερχόμενες εκλογές και ταυτόχρονα ξεδίπλωμα της ενωτικής δράσης και της μαχητικής αντίστασης ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ. Ηδη αναπτύσσεται ένα δίκτυο τοπικής παρουσίας και δράσης σε γειτονιές, πανεπιστήμια και εργασιακούς χώρους.

    Μεγάλος σταθμός, η παρέμβαση για μια ενωτική αντικυβερνητική διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, για μια σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές, ενάντια στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό, στην ΕΕ, στον εθνικισμό και στον ρατσισμό, ενάντια στην συνδιαχείριση και την κεντροαριστερά. Κεντρικό σύνθημα ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ.

    Θα υπάρξει μαζική πανελλαδική κινητοποίηση με στόχο την δυναμική παρουσία κοινωνικών χώρων που πρωτοστάτησαν σε αγώνες αυτή την περίοδο, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συμβασιούχοι, κινήσεις για το περιβάλλον, αντιπολεμικές κινήσεις.
    Επίσης στις 9 Σεπτέμβρη, προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς της Ευρώπης